راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

آموزش وبلاگ نویسی (2)

آموزش وبلاگ نویسی (2)


وبلاگ ها؛ معایب و محاسن


اسماعیل کوشکباغی

در شماره قبل شما را با ویژگی های وبلاگ نویسی آشنا ساختیم، اما همانطور که می دانید هر پدیده ای که در عالم رسانه به وجود می آید، مسائل و معضلات و محاسن خاص خودش را دارا است. وبلاگ نویسی هم از این امر مستثنی نیست. لذا در ادامه مطلب شما را با معایب و محاسن وبلاگ ها آشنا می کنیم.
الف) محاسن:

1- وبلاگ ها تازه ترین محصولات فضای سایبری هستند و شاید بتوان گفت که این سایبر ژورنالیسم بود که به پل عبور وبلاگ ها تبدیل شد. وبلاگ ها به مثابه مدرن ترین شکل روزنامه نگاری عمومی سایبر در آغاز هزاره سوم، پدیده هایی کاملاً تازه هستند، چرا که عمیقاً در کنار رقابت با رسانه های دیگر درگیر با آنها شدند.
2- وبلاگ های خوب حکم دستیاران پژوهشی، تحقیقاتی بی اجر و مزد را برای ما دارند و غفلت است اگر به آنها سر نزنیم و یا از آنها استفاده نکنیم.
3- رایگان بودن این رسانه جدید امکان دسترسی عموم مردم را به آن سهل و راحت می کند. 
4- در وبلاگ این ویژگی نهفته است که «همواره محتویات تازه ای به آن افزوده می شود» و محتویات مرتباً روزآمد می شوند و یا در آنها از روش های دیگری مانند جایگزین کردن ، اضافه کردن یا تغییرات جزیی دادن استفاده می شود.
5- وبلاگ باعث رشد و بالندگی اطلاعات در اینترنت شده است. وبلاگ باعث رشد اطلاعات در زمینه های سیاسی، ادبی، هنری ، تکنولوژی، کامپیوتر و ... در اینترنت شده است.
6- وبلاگ ها جایگاه مناسبی برای بیان عقاید شده اند، تمام طبقات مختلف جامعه می توانند راحت نظرات و آرای خود را در هر زمینه مورد علاقه خود بیان کنند.
7- قید زمان و مکان برداشته شده است، زمان و مکان هر دو برای رسانه های سایبر برداشته شده است. خواننده یک رسانه سایبر هرگز منتظر یک ساعت خاص برای دسترسی به اطلاعات نمی ماند، در واقع خواننده رسانه سایبر به محض تماس با رسانه خود در اینترنت، در جهان سایبر قرار می گیرد و این یعنی دسترسی سریع و آنلاین به اطلاعات.
ب) معایب:

1- وبلاگ ها، مکانی هستند برای ابراز اطلاعات، عقاید و نظرات شخصی افراد، در این وبلاگ ها اخبار ارائه شده از آن اعتماد، صحت و سقم لازمی که اخبار خبرگزاری ها و سایر رسانه های دیداری و شنیداری دارند، برخوردار نیستند. یعنی در این وبلاگ ها اصل واقعیت با اظهارنظرها و عقاید شخصی افراد آمیخته شده است.
بنابراین نمی توانید زیاد هم به این اخبار اعتماد کنید. آنها در برخی موارد بیشتر اظهارنظرهای شخصی هستند تا خبر. به خصوص درباره اخباری که در وبلاگ هایی با نام های مستعار و یا بدون نام منتشر می شوند، همیشه باید به خاطر داشته باشید که هر نوشته ای نمی تواند عین حقیقت باشد. مشخص بودن هویت نویسنده وبلاگ به عنوان شرط اول اطلاع رسانی است.
2- بسیاری از وبلاگ ها ادبیات را به هم می ریزند، یکی از ایرادهایی که خیلی از کارشناسان و به ویژه کارشناسان ادبیات به وبلاگ ها و به خصوص وبلاگ های جوانان می گیرند، آن است که آنها قواعد ادبیات فارسی را به هم می ریزند آنها در نوشته هایشان به هیچ وجه به اصول و قواعد ادبی پایبند نیستند، طوری می نویسند و از کلماتی استفاده می کنند که خیلی وقت ها آدم بزرگ ها آنها را نمی فهمند.
3- افرادی که دارای وبلاگ می شوند، معمولاً از قشر جوان (دانشجویان، دانش آموزان و ...) هستند که معمولاً خود را وقف این کار می کنند و کارهای مثبت و مفیدی که به عهده شان است، انجام نمی دهند. اینترنت هم هنوز اسمش در جامعه بزرگ تلقی می شود و داشتن یک صفحه و حضور در اینترنت از نظر مردم عامی، مهم و جدی تلقی می شود. وبلاگ فضای بازی است که استفاده کنترل نشده از آن می تواند به مسخ و به بردگی کشیدن افکار جوانان منجر شود.
4- عرصه سایبر هنوز فاقد دانش است و بیشتر اطلاعات عرضه می کند، پس در عرصه تبدیل اطلاعات به دانش، یک نوع کمبود به چشم می خورد که روزنامه های نوشتاری می توانند آن را پر کنند.
5- عدم رعایت خطوط قرمز در وبلاگ نویسی؛ یکی دیگر از معایب وبلاگ ها در این دوران عبور از خط قرمز ها و ارزش ها و عرف های حاکم بر جامعه می باشد، متأسفانه مشاهده شده است برخی از وبلاگ نویسان برای جذب مخاطب بیشتر تمام ارزش های اعتقادی، دینی، اخلاقی و عرفی موجود در جامعه را زیر پا می گذارند که این موضوع به نوعی فضای سایبری را نیز آلوده ساخته است. امید است جوانان عزیز با استفاده از این فضا مانع رشد و گسترش اینگونه ادبیات سخیف شده و زمینه را برای بهره برداری های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فراهم سازند.
¤ویژگی های وبلاگر:

وبلاگرها( وبلاگ نویس) دارای ویژگی های خاصی هستند که جنبه های مختلف آن را مورد اشاره قرار می دهیم:
1- وبلاگرها کارت خبرنگاری ندارند، اما خبرنگارند و این شاید اصلی ترین مشخصه جدیدترین شکل سایبر ژورنالیسم باشد که در قالب یک روزنامه عمومی جلوه گر شده است. 
2- یکی از عمده ترین اختلافات وبلاگ نویسان با روزنامه نگاران سنتی، فقدان یک نگاه بیرونی به مقاله پیش از انتشار آن است. از سردبیری و هیأت تحریریه خبری نیست، اما از خوبی های آن اینکه خوانندگان می توانند به تکمیل مطالب کمک کنند.
3- دانشمندان، اساتید و نویسندگان در هر زمینه ای ، یافته ها و آموخته های علمی و آثار خود را در وبلاگ های شخصی برای مخاطبین آموزش می دهند و در وبلاگ دانشجویی انعکاس می دهند که تعداد آنها بسیارند.
4- دانشجویان نیز تحقیقات خود را در عرصه تحصیل جهت استفاده دیگر دانشجویان در یک وبلاگ دانشجویی انعکاس می دهند که تعداد آنها بسیارند.
در شماره آینده شما را با ابعاد خبرنویسی و نشر خبر در قالب وبلاگ آشنا می سازیم و اینکه تفاوت آن با خبرنویسی در سایر رسانه ها در چیست؟

به نقل از هفته نامه صبح صادق  شماره 432


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد