راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

آموزش وبلاگ نویسی (6)

آموزش وبلاگ نویسی (6)



تصویر و صدا در وبلاگ


اسماعیل کوشکباغی

در شماره قبل شما را با مراحل مختلف ساخت وبلاگ در اینترنت آشنا ساختیم، در ادامه بخش های دیگری از آن را برای شما بیان می کنیم.

12- قوانین و مقررات:

بلاگفا به شما خدماتی را ارائه می دهد و آرزو دارد که سطح کیفی این خدمات برای همه کاربران بالا باشد. همچنین در ادامه کار خود دچار مشکل نشویم، بنابراین انتظار است تا شرایط آنها در نظر گرفته شود، همانند یک قرارداد ساده، در عین حال خود را نسبت به حریم خصوصی کاربران موظف می داند و اطلاعات آنها را در اختیار افراد غیر قرار نخواهد داد.
در بلاگفا ضمن اینکه کمترین مشخصات از کاربران دریافت می شود ساختار و نحوه پیاده سازی سایت نیز به شکلی بوده است که کمترین مشخصات از کاربران ثبت شود.
در انتها پس از پر کردن فرم ثبت نام و انتخاب گزینه قبول قوانین و ایجاد وبلاگ در صورتی که نام کاربری شما قبلاً ثبت نشده باشد و یا اشکالی در انتخاب نام کاربری و عنوان وبلاگ نباشد، وبلاگ با نام کاربری شما ایجاد خواهد شد و متن خوش آمدگویی خواهید داشت. از آن پس می توانید با ورود نام کاربری و کلمه عبور خود وارد بخش مدیریتی وبلاگ خود شوید و مطالب، نظرات، مقالات، اخبار و خاطرات خود را در وبلاگ قرار دهید و یا آن را ویرایش کنید. همچنین می توانید عنوان وبلاگ و بسیاری از تنظیمات دیگر را در بخش تنظیمات بخش مدیریتی تغییر دهید و یا قالب و طرح جدیدی برای وبلاگ خود انتخاب و یا طراحی کنید.
برای ایجاد هر گونه تغییر در شکل ظاهری وبلاگ، بایستی قالب آن را تغییر دهید، در صورتی که هیچ یک از قالب های پیشنهادی بلاگفا مورد نظر شما نباشد و یا بخواهید رنگ پس زمینه را تغییر دهید، یا لینک و نشانی سایر وبلاگ ها را در وبلاگ خود قرار دهید و یا تغییراتی از این دست، لازم است قالب وبلاگ خود را ویرایش نمایید، برای انجام این کار لازم است کمی با زبان HTML آشنا باشید.

¤ افزودن تصویر و صدا به وبلاگ:

از آنجا که وبلاگ ها حالت یادداشت نویسی دارند و عکس ها و پرونده های صوتی نیز به فضای نسبتاً زیادی برای ذخیره سازی نیاز دارند، روش های وبلاگ معمولی فضایی برای قرار دادن عکس در اختیار کاربران قرار نمی دهد، برای قرار دادن تصویر در نوشته های خود دو راه وجود دارد:
الف- در صورتی که تصویر مورد نظر شما در یک سایت وجود دارد، کافی است روی آن عکس راست کلیک کرده و گزینه (Properties) را انتخاب کنید، تمام عباراتی که در مقابل (Address) وجود دارد را با موس انتخاب و نمونه برداری (Copy) کنید. سپس به قسمت مدیریت نوشته های خود در بلاگفا وارد شده، مکان مورد نظر خود برای عکس را انتخاب کرده، گزینه (Insert Image) را انتخاب نمایید. سپس نشانی کپی شده را در آن (Paste) کنید.
ب- در صورتی که قصد دارید عکس های خود را در یک فضای اختصاصی در وب قرار دهید، کافی است در یکی از سایت هایی که فضای رایگان وب در اختیار کاربران قرار می دهد، ثبت نام کنید و عکس های خود را در آنجا قرار دهید. سپس نشانی آنها را همانند آنچه که در مورد (الف) به آن اشاره شد در وبلاگ تان قرار دهید.

¤ قرار دادن صدا:

قرار دادن صدا : مانند هنگام باز شدن وبلاگ : دقیقاً مانند قرار دادن عکس می باشد. برای این کار نیز بایستی پرونده صوتی خود را در یکی از سایت هایی که فضای رایگان می دهد، قرار داده و سپس با استفاده از تگ (embed) آن را در صفحه خود احضار کنید. (تگ (embed) یکی از تگ های زبان HTML می باشد.)
همانطور که ملاحظه فرمودید راه اندازی یک وبلاگ بسیار ساده می باشد، باید توجه داشت در عرصه وبلاگ نویسی مهمترین نکته به روز بودن وبلاگ می باشد.
جلب بازدیدکنندگان نیز از همین راه میسر خواهد بود. هنگامی که یک بازدیدکننده به وبلاگ شما وارد شود و مطالب تکراری مشاهده کند و وبلاگ شما به روز نباشد، در زمان بعدی رغبتی برای بازگشت و بازدید از وبلاگ شما نخواهد داشت. بدین شکل بازدیدکنندگان شما به شدت کاهش پیدا خواهند کرد. قبل از اینکه به رسم امانت فهرست منابعی که در تنظیم وبلاگ نویسی مورد استفاده قرار گرفت برای شما عزیزان به نگارش درآورم، لازم است چند نکته نگارشی را یادآوری کنم:
1- برای مقاله وبلاگ خود یک عنوان جذاب انتخاب کنید که توجه افراد را سریعاً به خود معطوف و آنها را به خواندن مقاله مشتاق کند.
2- در نوشتن مقاله دقت کرده و حرفه ای عمل کنید، در مورد موضوعاتی که از آنها اطلاع کامل دارید، مطلب بنویسید. هیچ مطلبی را به طور اتفاقی و بدون پشتوانه علمی در مقالات خود نیاورید. 
3- پاراگراف های مقاله باید کوتاه باشند. 
4- اصل اختصار را رعایت کنید، اکثر مردم مایلند به سرعت اطلاعات را دریافت کنند و معمولاً زمان محدودی دارند. 
5- در نوشته ها از کلمات اضافه یا هم معنا استفاده نکنید و مقاله را در حد 1500 کلمه نگه دارید، اکثر اشخاص طرفدار مقالات بین 500 تا 2000 کلمه هستند. به صورت اجمالی سخن بگویید. 
6- راستگو و امین باشید و از مطالب دیگران در مقاله خود استفاده نکنید. اگر از مطالب دیگران استفاده کردید حتماً نام او را در کنار مطلب آورده و از او تشکر کنید.
7- متواضع باشید و تصور نکنید که خوانندگان در سطحی پایین تر از شما قرار دارند.
منابع مورد استفاده در وبلاگ نویسی شامل:
1- کتاب: Weblog حسین یعسوبی، انتشارات ناقوس، 1381.
2- نشریات:
- فصل نامه رسانه، شماره 53، چالش های روزنامه نگاری الکترونیک، یونس شکرخواه، بهار 1382.
- ماهنامه تجارت الکترونیک، شماره 8، وبلاگ های ایرانی، بهرنگ نوبهاری، آذر 1382.
- هفته نامه سروش، شماره 1154، وبلاگی تازه برای جنگ عراق، آذر 1382.
- روزنامه جام جم، وبلاگ نویسی مد یا علاقه؟، 17 آذر 1382.
- روزنامه همشهری، آلودگی اطلاعات در اینترنت، 13 آبان 1382.
امید است با بهره گیری از فرصت های جدید گامی موثر در روند اطلاع رسانی، تأثیرگذاری بر فضای افکار عمومی و نیز دفاع از ارزش ها داشته باشیم.

به نقل از هفته نامه صبح صادق  شماره 436


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد