راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

آموزش وبلاگ نویسی (5)

آموزش وبلاگ نویسی (5)


مراحل ایجاد وبلاگ


اسماعیل کوشکباغی

در شماره قبل مقدمات ساخت یک وبلاگ را برای شما بیان داشتیم. در این شماره چگونگی ساخت آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

¤ راهنمای ثبت نام و ایجاد وبلاگ

قبل از شروع به کار لازم است توضیحی در مورد قالب وبلاگ آورده شود. قالب وبلاگ در واقع همان محیطی است که بازدیدکنندگان وبلاگ شما آن را می بینند. در هر روش وبلاگ نویسی تعدادی وبلاگ به طور پیش فرض به کاربران پیشنهاد می شود که هنگام ساخت وبلاگ می توان یکی از آنها را انتخاب کرد. البته افرادی که اطلاعات نسبی راجع به طراحی وب و HTML دارند، به راحتی می توانند قالب مورد نظر خود را تهیه کنند.
برای ایجاد وبلاگ در (بلاگفا) تنها کافی است پس از ورود به این سایت در بخش ثبت وبلاگ جدید فرم مربوطه را کامل کنید. در فرم ثبت نام می بایست یک نام کاربری (Username) برای خود در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که آدرس اینترنتی وبلاگ شما به صورت (http://usernameblogfa.com) خواهد بود. بنابراین اگر آدرس خاصی مدنظر شما است، به طور مثال (http://yournameblogfa.com) تنها کافی است نام خود (yourname) را به عنوان نام کاربری وارد کنید. در انتخاب نام کاربری خود دقت کنید تا در آینده نیاز به تغییر آدرس وبلاگ و یا ایجاد وبلاگ جدید نشود.
1- کلمه عبور: در فرم ثبت نام از شما خواسته خواهد شد که کلمه عبوری را نیز برای ورود به بخش مدیریت و ارسال مطالب در وبلاگ مشخص کنید. در انتخاب کلمه عبور بهتر است عبارات یا کلماتی را در نظر بگیرید که به خاطر سپردن آن برای شما آسان باشد و در عین حال قابل حدس توسط دیگران نباشد. از در نظر گرفتن کلمه عبورهایی مانند 1234، خود نام کاربر و یا دیگر موارد قابل حدس جداً خودداری کنید.
2- عنوان وبلاگ:
 عنوان وبلاگ شما کاملاً وابسته به سلیقه نویسنده وبلاگ است. پیشنهاد می شود عناوین تکراری و عادی و یا عنوان وبلاگ های مشهور را برای وبلاگ خود انتخاب نکنید. یک عنوان اختصاصی به خوانندگان وبلاگ شما کمک خواهد کرد تا آن را راحت تر به خاطر بسپارند. آنچه مدیران بلاگفا از شما می خواهند، در نظر گرفتن فرهنگ، قوانین و هنجارهای رایج در ایران در انتخاب عنوان وبلاگ و عدم استفاده از کلمات مستهجن است. 
3- نام نویسنده:
 شما می توانید هر نامی را به عنوان نام نویسنده وارد کنید، این نام می تواند نام واقعی شما و یا نام مستعار شما باشد. این یک فرضیه است که اکثر خوانندگان تمایل دارند نام واقعی نویسنده وبلاگ را بدانند و با آن وبلاگ ارتباط نزدیک تر و راحت تر برقرار کنند.
4- شرح وبلاگ:
 نوشتن یک توضیح کوتاه برای وبلاگ می تواند به خوانندگان کمک کند تا با سرعت بیشتری با نوع مطالب وبلاگ یا نظرات نویسنده آن آشنا شوند. بنابراین انتخاب شرحی مناسب به شما کمک می کند وبلاگ بهتری داشته باشید.
5- ایمیل خصوصی: ایمیلی که در این بخش وارد می کنید، در نزد سایت بلاگفا محفوظ هست و در جایی نمایش داده نمی شود. این ایمیل تنها برای ارسال نام کاربری و کلمه عبور و یا دیگر پیام های سایت مورد استفاده قرار می گیرد و در وبلاگ شما نمایش داده نخواهد شد. ورود ایمیل خصوصی الزامی است و پس از ثبت نام، نام کاربری و کلمه عبور ورود به بخش مدیریتی به این ایمیل ارسال خواهد شد.
6- ایمیل نویسنده: 
ایمیل نویسنده معمولاً در صفحات وبلاگ نمایش داده می شود و کمک می کند تا خوانندگان با نویسنده وبلاگ ارتباط برقرار کنند. لزومی در پر کردن ایمیل نویسنده نیست ولی بایستی توجه داشته باشید که در صورتی که آن را وارد کنید، خوانندگان وبلاگ به این آدرس ایمیل ارسال خواهند کرد.
7- منطقه زمانی: 
شاید شما در منطقه دیگری خارج از ایران باشید و مایل باشید زمان ارسال یا تنظیم مطالب را با زمان منطقه جغرافیایی خود تنظیم کنید، در چنین شرایطی می توانید منطقه زمانی و دلخواه خود را از فهرست مناطق زمانی انتخاب کنید.
8- تعداد پست ها در صفحه نخست:
 این عدد که به صورت پیش فرض عدد 10 می باشد، تعداد مطالبی را نشان می دهد که از آخرین مطالب ارسالی و در صفحه نخست وبلاگ نشان داده می شود. این عدد می تواند بین یک تا سی باشد. در نظر داشته باشید که با تعیین اعداد کمتر می توانید سرعت بارگذاری و نمایش صفحه نخست وبلاگ خود را افزایش دهید. همچنین اگر مطالب شما بسیار کوتاه هست و یا مطالب زیادی را در طی روز یا هفته وارد می کنید، می توانید با تعیین عدد بالاتر به خوانندگان در خواندن مطالب قبلی کمک کنید.
9- نحوه نمایش تاریخ و زمان پست ها:
 این دو مورد نحوه نمایش تاریخ و زمان ارسال و یا تنظیم مطالب را در صفحات وبلاگ مشخص می کند.
10- نحوه نمایش تاریخ آرشیو:
 یکی از امکانات بلاگفا، نمایش آرشیو ماهیانه یا هفتگی مطالب وبلاگ است. این امکان به خوانندگان وبلاگ کمک می کند تا با سرعت و راحتی بیشتر مطالب قبلی موجود در آرشیو وبلاگ را بخوانند.
11- نحوه آرشیو مطالب وبلاگ:
 شما می توانید نحوه آرشیو مطالب خود را مشخص کنید. اگر حجم مطالب و یا تعداد پست های شما کم هست بهتر است که آرشیو ماهیانه را انتخاب کنید. در چنین حالتی مطالب ارسالی در طول یک ماه در یک صفحه ذخیره و نمایش داده خواهد شد. اگر هفتگی بخواهید نیز به همین صورت خواهد بود. در شماره آینده ادامه مراحل ساخت وبلاگ را برای شما بیان خواهیم کرد.

به نقل از هفته نامه صبح صادق  شماره 435

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد