راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

راهبرد ما

این و بلاگ اختصاص به مسائل کلان ، استراتژی و راهبردی در حوزه موضوعات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی مرتبط با ایران و منطقه دارد

بازخوانی دوباره محورهای تاکیدات رهبری درباره انتخابات92(۱۶)

رهبرمعظم انقلاب اسلامی : انتخابات آینده انشاءالله به اذن الهی و فضل پروردگار، در خرداد 92 انتخاباتی خوب و پرشور برگزار خواهد شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ازاواسط سال 1391 طی چند مرحله و درمقاطع مختلف موضوع بسیار مهم انتخابات ریاست جمهوری در 24 خردادماه سال 1392 را مورد اشاره  قراردادند  و بر موضوعاتی مانند؛ مشارکت مردم در انتخابات ، نقش رأی مردم درانتخابات ، صلاحیتهای لازم نامزد ها، روشهای قانونی برای برگزار سالم انتخابات ، روشهای دشمن برای حضور کمرنگ مردم در انتخابات ، نقش بصیرت در انتخابات ، لزوم تمکین همه در برابر قانون و ... تاکید کردند. در این شماره محورهای سخنان مهم ایشان در سه مقطع زمانی را دوباره مرور خواهیم کرد .

الف- آغاز سال 1392

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نخستین روز از سال 1392، در جمع پرشور هزاران نفر از زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت علی‌ بن‌موسی‌ الرضا(س) و در بخشی از سخنان خود بر حضور گسترده مردم و شور انتخاباتی تاکید کردند ؛که مهمترین محورهای آن شامل :

 * انتخابات مظهر حماسه سیاسی، اقتدار نظام اسلامی، مردم سالاری اسلامی، اراده ملی و آبروی نظام است.

* حضور گسترده مردم و شور انتخاباتی علاوه برتامین امنیت کشور ، تهدیدهای دشمنان را بی‌اثر و آنان را نا امید خواهد کرد.

* حضور همه جریان‌ها و سلیقه‌های سیاسی معتقد به نظام اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری ضروری است.

 * انتخابات مخصوص یک جریان و سلیقه خاص سیاسی نیست، بلکه وظیفه و حق همه کسانی که دل در گرو منافع ملی و استقلال کشور دارند، حضور در انتخابات است.

* روی گردانی از انتخابات مناسب کسانی است که با نظام اسلامی مخالفند.

* رأی مردم تعیین کننده نهایی انتخابات است.

* تشخیص مردم در شناخت اصلح مهم است و مردم باید با تحقیق از افراد مورد اطمینان و دقت در کاندیداها، به فرد اصلح برسند.

* رهبری در انتخابات یک رای بیشتر ندارد و کسی هم از این رای اطلاع نخواهد داشت.

 * هرگونه سخن یا اظهار نظر ی مبنی بر این‌که رهبری به فرد خاصی نظر دارد ، نادرست است.

* مردم مراقب باشند تا در شناخت فرد اصلح تحت تاثیر نسبت ها و اظهارات در رسانه های گوناگون از جمله پیامک های انبوهی که رواج پیدا کرده، قرار نگیرند.

* تمکین همه در برابر قانون لازم است.

* حوادث سال 88 از آنجا آغاز شد که عده‌ای نخواستند به قانون و رأی مردم تمکین کنند و در مقابل، مردم را به شورش‌های خیابانی دعوت کردند که یکی از خطاهای جبران ناپذیر بود.

* خوشبختانه سازوکارهای قانونی برای رفع هرگونه شبهه‌ای وجود دارد؛ بنابراین همه باید به انتخاب اکثریت مردم ، تمکین کنند.

* رییس‌جمهور آینده باید ضمن این‌که دارای امتیازات رئیس جمهور قبلی باشد ، از نقاط ضعف او نیز به دور باشد.

* باید انتخاب مردم در انتخابات ریاست جمهوری نشانگر پیشرفت و تکامل و انتخاب بهترین‌ها در هر دوره نسبت به دوره‌های قبل باشد.

* کسانی که وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند باید پایبند به انقلاب اسلامی و ارزش‌ها، پایبند به منافع ملی و معتقد به اداره کشور با عقل جمعی و تدبیر باشند.  

ب- 19 دی 91 در جمع هزاران نفر از مردم متدین و انقلابی قم

حضرت آیت الله خامنه ای  رهبر معظم انقلاب در جمع هزاران نفر از مردم متدین و انقلابی قم، با تأکید بر ایستادگی و هوشیاری کامل در مقابل طرحها، روشها و حرکات دشمن بویژه در قبال انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال آینده، نکات مهمی را درباره وظایف مسئولان، مردم، رسانه ها و نامزدها  در این انتخابات بیان کردند. مهمترین محورهای آن شامل:

* توصیه به مسئولان ورسانه ها (مطبوعات و پایگاههای اینترنتی) درآستانه انتخابات

 * پرهیز از سرگرم کردن مردم به مسائل فرعی و نادرست .

*  باید حواسمان به دشمن جمع باشد تا بفهمیم که دنبال چه طرح و هدفی است.

*هوشیاری ملی برای درک اهداف و طرحهای دشمن .

* بررسی رفتار و گفتار مستکبران  بیانگر تمرکز بر انتخابات آینده است .

*ذهن دشمن بر انتخابات مهمی که 5 ماه دیگر یعنی در خرداد 92، برگزار می شود، متمرکز شده است.

*اهداف و تکنیکهای دشمن  در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری

*  آنها در درجه اول اگر بتوانند مانع برگزاری انتخابات می شوند .

*  می دانند که نمی توانند ،  بنابراین از این مسئله مأیوسند.

*  یک بار برخی تلاش کردند که انتخابات را حتی اگر شده دو هفته به عقب بیاندازند اما ما تأکید کردیم که انتخابات حتی یک روز هم نباید عقب بیافتد .

*راه تعویق یا برگزار نشدن انتخابات کاملاً مسدود است.

* هدف ملموس دشمنان مانع تراشی در راه حضور پرشور و همگانی مردم در انتخابات است .

* همه و حتی کسانی که ممکن است از سردلسوزی درباره انتخابات توصیه های عمومی کنند حواسشان باشد که به این مقصود دشمن کمک نکنند.

* انتقاد ازکسانی که بطور مکرر می گویند انتخابات باید آزاد برگزار شود .

*  معلوم است که انتخابات باید آزاد باشد .

* مگر بیش از سی انتخابات سه دهه اخیر آزاد نبوده است؟

* در کدام کشور انتخابات از ایران آزادتر است؟

* مراقب باشید این حرفها ی شما مردم را از انتخابات مأیوس نکند.

* روشهای تحقق اهداف دشمن در انتخابات

* در کدام کشور درباره صلاحیتها، ملاحظات لازم اعمال نمی شود؟

*چرا اینقدر بر این مسئله تکیه و تلاش می کنید در ذهن مردم این تصور بوجود بیاید که شرکت در انتخابات فایده ندارد؟

*توصیه  به اشخاصی که خواسته یا ناخواسته در ا ین چارچوب حرکت می کنند ، مبادا دچار غفلت شوید و جدول مورد نظر دشمن را پر کنید.

* کسانی که سعی می کنند به مردم تلقین کنند که انتخابات سلامت لازم را ندارد ، اینگونه رفتارها و سخنان از دیگر روشهایی  است که به تحقق اهداف دولتهای مستکبر کمک می کنند.

* بنده نیز اصرار و تأکید دارم که انتخابات باید با سلامت و امانتداری کامل انجام شود .

*  مسئولان دولتی و غیردولتی با رعایت کامل قوانین و تقوا و پاک دستی، انتخابات سالمی را برگزار کنند که مطمئناً همینجور خواهد شد.

* راهها و روشهای بسیار خوبی در قوانین برای سالم برگزار شدن انتخابات پیش بینی شده است .

* پایبندی همه به این راهها و قوانین سلامت انتخابات را تضمین می کند، مگر اینکه کسانی بخواهند از راههای غیرقانونی عمل کنند .

* همچنانکه برخی در سال 88 اینطور عمل کردند و برای مردم و کشور مزاحمت و ضرر بوجود آوردند و برای خودشان نیز در زمین و در ملاءاعلی، اسباب سرشکستگی و بدبختی فراهم کردند.

* روشهای دشمن برای حضور کمرنگ مردم در انتخابات

* ممکن است کسانی سعی کنند در ایام انتخابات با بوجود آوردن حادثه ای یا ماجرایی اقتصادی، سیاسی یا امنیتی سر مردم را به چیزهای دیگری گرم کنند که این هم جزو نقشه هاست .

* بنده مطمئنم که ملت ایران بسیار با بصیرت تر و با هوش تر از این است که با چنین ترفندهای خصمانه دشمنان یا عوامل آنها فریب بخورد.

* روشهای دشمن برای حضور کمرنگ مردم در انتخابات

*  شرکت در انتخابات یک حق و یک وظیفه است .

 * فردفرد ملت که به نظام جمهوری اسلامی معتقدند و قانون اساسی را قبول دارند می خواهند از حق خود استفاده کنند و یا وظیفه شان را انجام دهند .

*  در این میان عده ای هم می خواهند صلاحیتهای خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند.

* سنگین بودن کار اداره اجرایی کشور.

* اداره مملکت، کار اجرایی کوچکی نیست بلکه کار سنگینی است که بر دوش مجریان سطح بالا قرار می گیرد .

* کسانی به میدان نامزدی بیایند که این توانایی را در خود احساس می کنند و کار اجرایی را بلدند.

*  ممکن است کسانی که در سطوح دیگری کار می کنند بعضاً تشخیص ندهند که اداره کشور چقدر بار سنگینی است.

* بنابراین اشخاصی نامزد شوند که توان انجام دادن این وظیفه را در خود می بینند.

*  افرادی که می خواهند نامزد شوند علاوه بر درک سنگینی کار، صلاحیتهای لازم در قانون اساسی را که شورای نگهبان نیز بر آنها تکیه خواهد کرد، در خود ملاحظه کنند.

*  نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید واقعاً وابسته و دلبسته نظام و قانون اساسی باشند .

* نامزدهای انتخابات بخواهند حقیقتاً قانون اساسی را اجرا کنند چرا که رئیس جمهور در این زمینه قسم می خورد و طبعاً نمی تواند قسم دروغ بخورد.

* انتخابات آینده انشاءالله به اذن الهی و فضل پروردگار، در خرداد 92 انتخاباتی خوب و پرشور برگزار خواهد شد.

ج- در سفر سال گذشته به خراسان شمالی:

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر سال گذشته خود به خراسان شمالی نیز کلیدواژه‌ها و مفاهیم اصلی‌ را در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح کردند. مهمترین محورهای آن شامل :

* حضور در انتخابات، آگاهی است؛ بصیرت است.

*حضور در پای صندوق رأی، یک کاری از سر بیکاری نیست؛ یک عمل است؛ یک عمل صالح است.

* این‌که یک مردمی، یک مجموعه‌ای در یک شهر، در یک استان و در کل کشور نسبت به آینده احساس وظیفه کند، نسبت به مدیریت کشور احساس وظیفه کند و بخواهد در آن دخالت کند و ورود در صحنه پیدا کند، چیز ارزشمندی است؛ این ضد آن غفلتی است که دشمن می‌خواهد بر ما تحمیل کند.

* بصیرت در این دوران و در همه‌ دوران‌ها به معنای این است که شما خط درگیری با دشمن را تشخیص دهید؛ کجا با دشمن درگیری است؟ بعضی‌ها نقطه‌ درگیری را اشتباه می‌کنند؛ خمپاره و توپخانه‌ خودشان را آتش می‌کنند به سمت یک نقطه‌ای که آن‌جا دشمن نیست، آن‌جا دوست است.

* بعضی‌ها رقیب انتخاباتی خودشان را «شیطان اکبر» به حساب می‌آورند! شیطان اکبر آمریکاست، شیطان اکبر صهیونیسم است؛ رقیب جناحی که شیطان اکبر نیست، رقیب انتخاباتی که شیطان اکبر نیست. من طرفدار زیدم، شما طرفدار عمروئی؛ من شما را شیطان بدانم؟ چرا؟ به چه مناسبت؟ در حالی که زید و عمرو هر دو ادعای انقلاب و اسلام می‌کنند، در خدمت اسلام و در خدمت انقلابند. خط درگیری با دشمن را مشخص کنیم.

* آن چیزی که در مورد انتخابات خواسته‌ ماست، فکر ماست، آرزوی ماست، این چند چیز است: این‌که شرکت مردم در انتخابات، یک مشارکت عظیمی باشد؛ این مصون‌کننده است. همه‌ تلاش دست‌اندرکاران، امروز و فردا و روز انتخابات و در اثنای مقدمات و مؤخرات، باید این باشد: حضور مردم، حضور گسترده‌ای باشد.

* از خدا بخواهیم و خودمان هم چشم‌مان را باز کنیم؛ کاری کنیم که نتیجه‌ انتخابات، یک گزینش خوب و همراه با صلاح و صرفه‌ انقلاب و کشور باشد.

*  این معنایش این نیست که اگر ما کسی را نپسندیدیم، با او بداخلاقی کنیم، برخورد تند و سخت و غلط بکنیم؛ نه. آن کسانی که خودشان را صالح می‌دانند، برای خودشان اهلیت قائلند، وارد میدان شوند.

* ما هم که می‌خواهیم انتخاب کنیم، نگاه کنیم، حقیقتاً با معیارهائی که معتقدیم و بین همه‌ ماها مشترک است، بسنجیم. شاید بشود گفت که بین همه‌ ایرانی‌ها - معتقدین به انقلاب - این معیارها تقریباً مشترک است. در هر کسی که این معیارها را مشاهده کردیم، کوشش کنیم، تلاش کنیم، کار کنیم - کار سالم - که انتخابات به سمت انتخاب یک چنین کسی برود.

* انتخابات برای کشور مایه‌ آبروست، مایه‌ افتخار است.

*همه مراقب باشند که انتخابات مایه‌ بی‌آبروئی برای کشور نشود؛ آن‌طوری که در سال 88 یک عده‌ای سعی کردند انتخابات را مظهر اختلافات وانمود کنند، جنجال سیاسیِ طبیعیِ انتخابات را تبدیل کنند به یک فتنه؛ که البته ملت ایران در مقابلش ایستاد و هر وقت هم شبیه آن اتفاق بیفتد، ملت در مقابل آن خواهد ایستاد.

* سلامت انتخابات هم مساله‌ اساسی و مهمی است. منتها فرض ما بر این است که مسوولین کشور با وجدان اسلامی و الهی وارد می‌شوند و انتخابات ما سالم است.

 * در گذشته هم که در دولت‌های مختلف انتخابات انجام گرفته است - چه انتخابات ریاست جمهوری، چه انتخابات مجلس، چه دیگر انتخاب‌ها - فرض ما بر این بوده است که انتخابات، انتخابات سالمی است. البته مراقبت‌های گوناگون از جهات مختلف لازم است انجام بگیرد.

* ما در چند ماه بعد از این، مساله‌ انتخابات را داریم.

* تا قبل از انتخابات و در خود انتخابات، باید همت همه‌ مسوولین این باشد که آرامش سیاسی کشور را حفظ کنند؛ نگذارند فضای سیاسی کشور، جنجالی و متلاطم شود؛ این جزو چیزهایی است که هوشمندی مسوولان کشور ان‌شاءاللّه باید بتواند این را تحقق ببخشد.

* البته مردم واقعاً هوشیار و بصیرند. انسان چه بگوید در قبال این هوشیاری و بصیرت مردم؟ عامه‌ مردم همیشه به مصالح کشور با نظر درستی نگاه کرده‌اند؛ این تجربه‌ ماست.

 *در طول این سه دهه، هر جا مسوولیتی متوجه مردم بوده است، به بهترین وجه آن را انجام داده‌اند.

 *دشمنان خواستند مردم را از میدان‌های لازم‌الحضورِ خودشان دور کنند، نتوانستند؛ خواستند مردم را دچار تشتت آراء کنند، اختلاف کنند، که گریبان یکدیگر را بگیرند، از مصالح کشور و پیشرفت کشور غافل شوند، نتوانستند. مردم از خودشان بصیرت نشان دادند.

*حقاً و انصافاً بصیرت مردم مثال‌زدنی است؛ این هم کار خداست. دل‌ها دست خداست، اراده‌ها مقهور اراده‌ الهی است. مردم مؤمنند، متوجه به حقایقند .

* سفارش ما بیشتر به مسوولین است، به سیاستمداران است، به مدیران گوناگون است؛ مراقب باشند دشمن نتواند این آرامش و استقرار و طمأنینه‌ای را که به فضل الهی در کشور وجود دارد و دشمن سعی کرده این را به هم بزند و نتوانسته، به هم بزند؛ سعی کنند این آرامش و استقرار را حفظ کنند؛ نگذارند تلاطم به وجود بیاید. گاهی یک حرف، گاهی یک عمل نسنجیده، گاهی یک اقدام نابجا، موجب تلاطم در محیط سیاسی می‌شود؛ باید خیلی مراقب باشند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد